آیا می توانم بینی خود را بعد از جراحی بینی تمیز کنم؟

آیا می توانم بینی خود را بعد از جراحی بینی تمیز کنم؟

رینوپلاستی یک نوع بسیار ظریف و پیچیده از جراحی زیبایی صورت است که شامل تغییر ظاهر (و گاهی اوقات عملکرد) بینی می شود. در حالی که مهم است که در طول دوره نقاهت با احتیاط عمل زیبایی بینی خود را انجام دهید، تمیز کردن بینی پس از جراحی نیز امکان پذیر است. در واقع، حفظ بهداشت خوب صورت و بینی، کلید یک بهبود موفق و بدون عارضه است.

حقایق عمومی که باید بدانید

در حالی که تمیز نگه داشتن صورت و بینی بعد از عمل زیبایی بینی مهم است، همچنین ضروری است که با احتیاط از بینی خود مراقبت کنید. هنگام شستن صورت و بینی با آب، باید از وارد کردن هرگونه فشار به صورت و بینی خودداری کنید و انگشتان خود را برای رفع انسداد وارد سوراخ بینی نکنید، زیرا این کار می تواند به بافت ظریف بینی آسیب برساند و روند بهبودی شما را به خطر بیندازد. . . درعوض، استفاده از محلول شستشوی سالین (آب و نمک ) یک راه ایمن، ملایم و موثر برای پاکسازی مجرای بینی و اطمینان از اینکه می‌توانید راحت نفس بکشید، است.

نحوه تمیز کردن بینی بعد از جراحی بینی

در حالی که تمیز کردن بینی بعد از جراحی بینی بسیار مهم است، مراحل و روش‌های خاصی وجود دارد که باید از آنها برای اطمینان از آسیب رساندن یا به خطر انداختن نتایج جراحی بینی یا افزایش تورم یا ناراحتی استفاده کنید.

از کیو تیپ و پراکسید هیدروژن استفاده کنید

استفاده از کیو تیپ و پراکسید هیدروژن یک روش ایمن و موثر برای تمیز کردن و ضد عفونی بینی و برش های جراحی زیبایی بینی است، اما باید فقط پس از برداشتن هر گونه بسته بندی از بینی و صورت انجام شود.

برای استفاده از این روش، مقدار کمی پراکسید هیدروژن را روی یک سواب پنبه ای تمیز قرار دهید و از آن برای مرطوب کردن انتهای Q-Tip استفاده کنید. سپس، Q-Tip را به آرامی وارد سوراخ بینی خود کنید تا خون خشک شده یا سایر مواد زائد از بین برود. مهم است که با Q-Tip فشار وارد نکنید یا هیچ انسدادی در بینی خود وارد نکنید. انسدادهای مهم تر را می توان به آرامی و با خیال راحت با استفاده از شستشوی نمکی از بین برد.

رفع انسداد

انسداد احتمالاً پس از جراحی بینی شما ایجاد می شود. با این حال، شما باید بسیار مراقب باشید تا با استفاده از یکی از روش های زیر، این انسدادها را با خیال راحت و به آرامی از بین ببرید.

از حوله مرطوب استفاده کنید

در برخی موارد، مخاطی که به طور طبیعی در بینی ایجاد می شود می تواند پوسته خشکی در اطراف سوراخ های بینی ایجاد کند. برای از بین بردن آن، یک حوله تمیز را با آب گرم خیس کنید و به آرامی ناحیه اطراف بینی را که پوسته پوسته ایجاد شده است، بمالید. بینی را به‌خوبی پاک نکنید یا خراش دهید، زیرا این امر می‌تواند تورم و تحریک را افزایش دهد و بهبودی شما را به خطر بیندازد. چند روز پس از جراحی باید بتوانید شستشوی منظم صورت خود را از سر بگیرید، اما حتما قبل از انجام این کار با جراح خود مشورت کنید.

با محلول سالین شستشو دهید

اگر گرفتگی دارید یا وجود انسدادی در داخل بینی خود احساس می‌کنید، مهم است که هنگام رفع یا برداشتن آن مراقب باشید. انگشت خود را در بینی خود فرو نکنید یا از یک شی – مانند Q-Tip – برای برداشتن یا بیرون آوردن هر گونه انسداد استفاده نکنید، زیرا این کار می تواند باعث آسیب شود و بهبودی شما را به تاخیر بیندازد.

پس از 24 ساعت، جراح به شما توصیه می کند که از محلول آب و نمک برای شستشوی مجاری بینی خود استفاده کنید، که در عین حال به کاهش خطر عفونت کمک می کند. برای تهیه اسپری نمک، یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب تمیز حل کنید و اجازه دهید محلول خنک شود. شما می توانید دستگاه هایی را برای تجویز محلول در اکثر داروخانه ها خریداری کنید. برای تجویز محلول نمک، محلول را داخل دستگاه بریزید (این اغلب شبیه یک قطره چکان بسیار بزرگ است)، سر خود را به طرفین کج کنید و محلول نمکی را در سوراخ بینی که رو به بالا است بریزید. محلول از مجرای بینی عبور کرده و از طرف مقابل خارج می شود. از هر دو طرف تکرار کنید.

بازه زمانی بهبودی بعد از جراحی بینی؟

در حالی که همه بیماران جدول زمانی بهبودی متفاوتی را تجربه خواهند کرد، به طور کلی، بهبودی جراحی بینی به شرح زیر است:

روز 1: تورم، کبودی و حساسیت در اطراف بینی و سایر قسمت های صورت رخ می دهد. برای تسکین این علائم از کمپرس خنک استفاده کنید.

روز 2-3: در این مدت، ناراحتی معمولا در اوج خود است. جراح شما مسکن یا سایر داروهای ضد درد را توصیه یا تجویز خواهد کرد. هیچ محدودیتی برای حرکت وجود ندارد، اما استراحت توصیه می شود.

روز پنجم: ممکن است هنوز مقداری گرفتگی بینی رخ دهد، با این حال، احتمالاً در این زمان می‌توانید بیشتر فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرید. ممکن است مقداری تورم و کبودی باقی بماند.

روز هفتم: بهبودی شما تا حد زیادی کامل شده است.

چگونه بهترین جراح بینی را انتخاب کنیم؟

دکتر محمدرضا شیروانی

فوق تخصص جراحی زیبایی پلاستیک و ترمیمی

عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران

بورد فوق تخصصی

رتبه دوم آزمون جامع علوم پایه سال ۱۳۷۵

ورودی سال ۱۳۷۲ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رتبه ۱۸۱ مرحله اول و رتبه ۱۳ مرحله دوم آزمون کنکور سراسری و اخذ دانشنامه پزشکی عمومی در سال ۱۳۷۹

فعالیت در مراکز مختلف دانشگاهی و خصوصی از سال ۱۳۹۲ در زمینه های متعدد ترمیمی و زیبایی با بیش از هفت هزار (۷۰۰۰) عمل جراحی

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *