کدام انواع پوست می‌توانند لیزر انجام دهند

کدام انواع پوست می‌توانند لیزر انجام دهند
کدام انواع پوست می‌توانند لیزر انجام دهند
اگر می‌خواهید برای همیشه از شر موهای زائد خلاص شوید و به لیزر فکر می‌کنید، باید بگوییم که انتخاب درستی کرده‌اید. اصلاح با تیغ را فراموش کنید، اپیلاسیون را فراموش کنید، موچین و کرم موبر را هم فراموش کنید؛ لیزر موهای زائد همان کاری است که باید بکنید. امروزه لیزر را می‌توان انتخاب شماره یک بسیاری از افراد برای خلاص شدن از شر موهای زائد نواحی مختلف بدن برشمرد.
برای خلاص شدن از دست موهای زائد، لیزر یک روش بسیار مؤثر است. بزرگترین مزیت استفاده از این روش بدون شک تأثیر طولانی مدت آن است. اما این سؤال برای خیلی‌ها پیش می‌آید که آیا لیزر روی همه انواع پوست جواب می‌دهد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش و بیشتر در ادامه با همراه باشید.
عملکرد لیزر موهای زائد چگونه است؟
قبل از آنکه به سؤال اصلی بپردازیم، بهتر است تعریف کنیم که لیزر چیست و چگونه کار می‌کند.
لیزر کردن موهای زائد دقیقاً همانطور که به نظر می‌رسد، انجام می‌شود. در این روش، از یک لیزر های تک بر روی موها استفاده می‌شود. لیزر فولیکول‌های مو را در زیر پوست که منشأ رشد موها هستند، هدف قرار می‌دهد. انرژی نور لیزر توسط فولیکول‌ها جذب می‌شود و در نهایت، فولیکول‌ها را از بین می‌برد. به این ترتیب، موها دیگر نمی‌توانند رشد کنند.
این روش دردناک نیست و از قضا با سرعت نسبتاً بالایی کار می‌کند. استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد در نواحی مختلف بدن مثل بازوها، پاها، سینه، پشت، زیر بغل، ناحیه بیکینی، چانه و لب بالایی مؤثر است.
یک جلسه لیزر کافی نیست و برای حصول بهترین نتیجه، چندین جلسه باید این کار را تکرار کنید. بسته به ناحیه مورد نظر، ممکن است لازم باشد که 6 تا 12 جلسه لیزر کنید. لیزر کردن زمانی مؤثرتر است که فولیکول‌ها در مرحله رشد فعال هستند. همچنین، لازم به ذکر است که همه فولیکول‌های بدن همزمان به مرحله رشد یکسانی نمی‌رسند.
آیا لیزر برای همه انواع پوست جواب می‌دهد؟
ملانین یا رنگدانه‌های موجود در فولیکول‌های مو هستند که نور لیزر را جذب می‌کنند. از همین رو، لیزر موهای زائد در کسانی که پوست روشن و موهای ضخیم و تیره دارند، بهترین تأثیر را دارد. به این ترتیب، لیزر بهتر می‌تواند فولیکول‌های مو را هدف قرار دهد.
دستگاه‌های لیزر مدرن که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، تقریباً بر روی همه انواع پوست و مو تأثیرگذار هستند. نکته مهم میزان تأثیرگذاری و جواب‌دهی لیزر است که فاکتورهای مختلفی بر آن تأثیرگذار هستند. یک استثناء در این میان وجود دارد؛ موهای بور و ظریف از آن‌جایی که فاقد ملانین هستند، نمی‌توانند با لیزر هدف قرار بگیرند. افراد دارای پوست تیره نیز جزو افرادی هستند که نمی‌توانند با لیزر به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنند.
همچنین، به یاد داشته باشید که نباید از لیزر برای از بین بردن موهای زائد نواحی نزدیک به چشم استفاده کنید. اگرچه این نوع لیزر بی‌خطر است و از عینک محافظ استفاده می‌شود، اما به هرحال چشم‌ها عضو بسیار حساسی هستند و از هر گونه خطر احتمالی باید در امان باشند.
آیا استفاده از لیزر برای موهای زائد عوارض دارد؟
اگرچه استفاده از لیزر برای موهای زائد بی‌خطر است، اما برخی اوقات ممکن است با عوارض جانبی مانند درد و ناراحتی و قرمز شدن پوست همراه باشد و مدتی طول بکشد. همچنین، لیزر ممکن است برای همه افراد من جمله خانم‌های باردار و برخی از افرادی که رنگ پوست خاصی دارند، مناسب نباشد.
وقتی حرف از لیزر می‌شود، شاید «سرطان» دومین واژه‌ای باشد که به ذهن خیلی‌ها خطور می‌کند. باید بگوییم که هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد استفاده از لیزر برای موهای زائد باعث سرطان می‌شود. به علاوه، مهم است که مطمئن شوید ا‌پراتور لیزر شما باتجربه و دارای صلاحیت لازم باشد.
لیزر موهای زائد چگونه انجام می‌شود؟
برای لیزر موهای زائد، یک روز قبل‌تر باید موهای ناحیه مورد نظر را اصلاح کنید. توجه داشته باشید که از استفاده از اپیلاسیون خودداری کنید. همچنین، برای محافظت از چشم‌ها عینک مخصوصی به شما داده می‌شود.
اپراتور معمولاً از یک ژل یا اسپری خنک‌کننده بر روی پوست ناحیه مورد نظر استفاده می‌کند. سپس، دستگاه را روی پوست شما فشار می‌دهد و لیزر فعال می‌شود.
هر جلسه ممکن است بین 15 دقیقه تا حتی بیشتر از 1 ساعت به طول بیانجامد. به طور کلی، تعداد جلسات مورد نیاز به دو فاکتور بستگی دارد، ناحیه مورد نظر برای لیزر کردن و نوع دستگاه لیزر مورد استفاده.
مرحله بعد از لیزر کردن موهای زائد
ناحیه‌ای از پوست که تحت لیزر قرار گرفته، ممکن است چند ساعت تا چند روز قرمز و ملتهب شود. استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به کاهش قرمزی و التهاب پوست کمک کند.
پس از استفاده از لیزر، حساس بودن پوست نسبت به نور خورشید بیشتر می‌شود. از همین رو، بهتر است که سعی کنید تا پایان دوره، آن ناحیه از پوست در معرض نور خورشید قرار نگیرد. بدون توجه به اینکه در چه فصلی از سال هستید، از ضد آفتاب با حداقل SPF30 در آن نواحی از پوست استفاده کنید.
استفاده از لیزر برای موهای زائد به ندرت می‌تواند باعث ایجاد عوارض زیر شود.
درد، ناراحتی یا حساسیت
قرمز شدن پوست که ممکن است تا چند روز باقی بماند
پوسته پوسته شدن، تاول زدن، کبودی یا متورم شدن پوست
تیره‌تر یا روشن‌تر شدن رنگ پوست
ایجاد اسکار (جای زخم)
ایجاد سوختگی به خاطر حرارت لیزر
عفونت‌های باکتریایی
آیا لیزرهای خانگی مؤثر هستند؟
امروزه از دستگاه‌های خانگی نیز برای لیزر موهای زائد استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها ممکن است به کاهش موهای زائد کمک کنند، اما تا کنون مطالعه‌ای در مقیاس بزرگ برای مقایسه میزان تأثیرگذاری این دستگاه‌های خانگی با دستگاه‌های مورد استفاده در کلینیک‌های زیبایی صورت نگرفته است. علاوه بر این، سازمان FDA آمریکا دستگاه‌های لیزر خانگی را تحت عنوان دستگاه‌های آرایشی و بهداشتی قلمداد می‌کند و نه پزشکی.
سخن آخر
استفاده از لیزر رشد موهای زائد را برای مدت طولانی به تأخیر می‌اندازد، حتی اگر برای همیشه موهای زائد را از بین نبرد. همچنان‌که گفته شد، این روش برای کسانی که پوست روشن و موهای تیره و ضخیم دارند، مؤثرتر است و برای دریافت نتیجه بهتر، چندین جلسه باید تحت لیزر قرار بگیرید. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت دکتر محمدرضا شیروانی، فوق تخصص جراحی زیبایی پلاستیک و ترمیمی، نسبت به رزرو نوبت و دریافت مشاوره لیزر زیبایی اقدام کنید.
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *